Alpinė šalvis su citrininiais čiobreliais
Puikiai žinot mano meilę Lietuvos ūkiams ir stengiuosi kuo daugiau apie juos kalbėti. Bet ar teko girdėti apie Alpines šalvis, auginamas Klaipėdos rajone ir dar plius tvariai? Jei ne, tai labai gaila, bet papasakosiu, kad žinotumėt, įsimintumėt ir ragautumėt. Alpinė šalvis, priklausanti lašišinių šeimai, pavyzdžiui Kanadoje ar Švedijoje, vertinama geriau nei Atlantinė lašiša dėl savo struktūros, skonio ir sukluskit: ji be žvynų, užtenka nuplauti ir galima iš karto gaminti. Kosmosas kažkoks. Jos auginamos NET 2 metus ūkyje Noras žuvys, be antibiotikų, augimo hormonų, pesticidų, genetiškai modifikuotų produktų auginimo skatinimui, todėl kokybė, šviežumas – maksimali. Beje, jie vieninteliai augina Lietuvoje ir didžiausi Baltijos šalyse. Kartais nesuprantu, kodėl mes apie tokius ūkius nežinom, tai man be proto gera, kad ūkiai patys mane susiranda, man tai didelis įvertinimas.
Pačią žuvį jau išbandžiau ir ką, galiu pasakoti valandų valandas, kad tai viena geriausių lašišų, kokią ragauti tekę, bet reikia tiesiog susipažinti ir pabandyti patiems. O aš iš karto dalinuosi ir receptu
pipirai