Jautienos kebabas su mėtų padažu
Aš pats kebabus mėgstu ir manęs neteiskit, nes valgau tik tokius, kurie žinau iš ko pagaminti 🙂 Jei naudojami kokybiški ingredientai, tai labai geras patiekalas, tik va tokių vietų tenka paieškoti, todėl dažniausiai gaminuosi pats, o tam pakaks ir paprastos šašlykinės 🥙
4 porcijoms reikės:
1 kg sausai brandintos smulkintos jautienos
4 lavašų
20 g prieskonių mišinio su kanapėmis
saujos kalendros lapelių
saujos mėtų lapelių
saujos petražolių lapelių
200 g lieso jogurto
2 nedidelių rausvųjų svogūnų
2 skiltelių česnako
žiupsnio cinamono
2 pomidorų
mėgstamų salotų
Gaminimas:
1. Iškūrenti šašlykinę ir žarijas stumti į vieną pusę
2. Į dubenį dėti smulkintą jautieną, prieskonių mišinį su kanapėmis, kapotą kalendrą, petražoles, pusę mėtų lapelių, cinamoną ir minkyti rankomis apie 10 minučių, kol mėsa sušils ir pradės tirpti riebalai, taip mėsa lengviau sukibs
3. Ant iešmų iš visų pusių suspausti smulkintą jautieną plonu sluoksniu ir dėti kepti toje pusėje, kur po apačia nėra anglių, ant netiesioginės kaitros. Keps ilgiau, bet tolygiau ir mėsa bus sultingesnė. Kepti apie 20 minučių, kol gražiai apskrus
4. Į jogurtą įspausti česnakų skilteles, sudėti kapotus likusius mėtų lapelius ir gerai išmaišyti
5. Pomidorą supjaustyti plonai, svogūną – plonais pusžiedžiais
6. Virš laužo lengvai sušildyti lavašus
7. Ant lavažo dėti kebabą, salotas, pomidorą, svogūnus ir apšlakstyti jogurtiniu mėtų padažu