Salotos su antrekotu ir grill daržovėmis
Su pavasariu ateina ir kai kurių šviežių daržovių metas, būtent tokias stengiuosi visada ir valgyti 🙂 Jei jau gaminu salotas, tai stengiuosi, kad jos būtų sočios, šiuo atveju pasirinkau lengvesnį steiką – šlapiai brandintą antrekotą, kuris neužgoš pačių daržovių🥩 Paprastai išsikepti galima ir ant paprastos šašlykinės
4 porcijoms reikės:
2 šlapiai brandintų antrekotų
druskos
pipirų
pusės cukinijos
pusės baklažano
pusės saldžiosios paprikos
salotų mikso
saujos vyšninių pomidorų
šaukšto medaus
šaukšto garstyčių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
pusės citrinos sulčių
Gaminimas:
1. Iškūrenti šašlykinę
2. Atrekotą bent valandą palaikyti kambario temperatūroje, kad mėsa gerai sušiltų
3. Ant grotelių virš žarijų dėti griežinėliais supjaustytas cukinijas, baklažanus, juostelėmis – paprikas ir kepti, kol gražiai apskrus
4. Dėti ant grotelių virš žarijų kepti antrekotus. Kepti plius minus po 3 minutes iš abiejų pusių, geriausia – matuoti termometru ir kepti iki 54 laipsnių vidinės temperatūros. Iškepus, palikti pailsėti
5. Dubenėlyje sumaišyti aliejų, garstyčias, medų, citrinos sultis iki vientiso padažo
6. Į lėkštes dėti salotų lapų, pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, grill daržoves ir apšlakstyti padažu
7. Ant viršaus dėti plonai pjaustytas antrekotų juosteles, pagardinti druska ir pipirais