Kumpis man pačiam ilgą laiką buvo sudėtinga jaučio dalis, neskaitant ilgo troškinimo.
Bet realiai viskas priklauso nuo pačio kumpio kokybės, jei jautis geras ir gerai sausai pabrendęs – kumpis bus ne tik troškinimui. Puikiai tiks paprastai kepti ant grilio grotelių ir nereikės kelias valandas laukti rezultato. Geras kumpis gali tapti gerokai pigesne alternatyva steikinėms dalims, toks labiau kasdienis produktas namų virtuvėje ir tai pastebiu iš klientų mano parduotuvėse. Daug kas kumpį jau atrado. Dalinuosi paprastu ir greitu kumpio suktinukų receptu su grybais
400g sausai brandinto jautienos kumpio
300g šviežių grybų mėgstamų
80g svogūno
6 skiltelės česnako
Druskos, pipirų pagal skonį
BBQ padažo glazūrai
Kaip gaminu:
Jautieną supjaustau po 100g ir plonai išmušu su mėsos plaktuku. Įtrinu druska ir pipirais. Ant grilio (su deflektorium, iki 180 laipsnių) grotelių įkaitintoje keptuvėje apkepinu smulkintus svogūnus ir grybus, tada sudedu smulkintas česnako skilteles ir dar pakepinu. Į plonai išmuštą mėsą dedu apkeptus grybus ir susuku į cilindrą. Persmeigiu dantų krapštuku ar pagaliuku. Suktinukus apkepu keptuvėje, kad apskrustų ir tada dedu ant grotelių grilio ir kepu 20 minučių. Šalia – raugintų daržovių. Pasaka.