Ossobuco troškinys su tamsiu alumi
Su tokiu pavasariu, klausimas kada baigsis troškinių sezonas. Nežinau kaip jums, bet man jų dar norisi kaip reikalas, ypač, kai į juos keliauja Ossobuco, jaučio kulninė, kurios išskirtinis bruožas – kaulas, gaubiantis kaulų čiulpus, susileidžiančius ir ištirpstančius tiesiai į troškinį. Parodysiu paprasčiausią receptą, bet ypatingo skonio
4 porcijoms:
1 kg Ossobuco
1 l tamsaus alaus
1 pastarnokas
1 saldžioji paprika
2 svogūnai
2 morkos
pusė česnako
druska, pipirai
Kaip gaminau:
1. Įsikaitinau gerai Remundi, kulninę mečiau per centrą, kur tiesioginė kaitra, kad įgautų dūmo, ant plokštumos gerai apkepinau visas daržoves
2. Į puodą mečiau kulninę, sukapojau daržoves, išlukštenau ir sumečiau česnako skilteles, užpyliau viską alumi ir įbėriau druskos, pipirų
3. Troškinau apie tris valandas, kol mėsa krito nuo kaulo