Plėšytą mėsą, keptą ilgai ir nuobodžiai ant malkų bei anglių, mėgsta visi, bet ne visi mėgsta ją kepti, todėl žinot ar ne – bet mūsų asortimente yra jau iškepta plėšyta kiauliena ir jautiena, kurią reikia tik pasišildyti. Visus namų darbus padaro komanda. Aišku, jei netingite, galite kepti ir patys. Plėšytos kiaulienos receptą esu surašęs čia: PLĖŠYTOS KIAULIENOS RECEPTAS. Ją galite naudoti visur, kur norisi mėsos, o aš pasidalinsiu vienu savo mėgiamiausių būdų, kai norisi comfort food. Su kremiškiausia bulvių koše ir marinuotais pagardais.
pakelio plėšytos jautienos arba kiaulienos
kelių šaukštų mūsų firminio BBQ padažo
100g karnišonų
saujelės petražolių
4 nedidelių rausvųjų svogūnų
150ml vandens
100g cukraus
50ml acto
500g bulvių
pakelio sviesto
druskos
Kaip gaminu: svogūnus susipjaustau kuo plonesniais pusžiedžiais, dedu į stiklainį, užpilu vandeniu, pilu actą, beriu cukrų, šiek tiek druskos, užsuku ir gerai sukratau (tai galima pasidaryti iš vakaro). Grilį įsikaitinu iki tiesioginės kaitros. Bulves nusiskutu, dedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu, beriu druskos ir dedu ant grilio grotelių, išverdu. Nupilu vandenį ir dedu sviestą bei beriu druskos, maišau, kol košėje nelieka gumulėlių. Ant grotelių įkaitinu keptuvę, dedu plėšytą mėsą ir pilu BBQ padažo, kepinu, kol pilnai sušyla. Į lėkštę dedu bulvių košę, šalia – pašildytą plėšytą mėsą, marinuotus karnišonus ir svogūnus, apibarstau smulkintomis petražolėmis. Ar skanu? Patikėkit, ne tas žodis.