Jautienos šašlyko recepto ieškojau pusantrų metų, tinkamo, kuris pasiektų lentynas, nepavyko rasti. Su kolegomis pabandžiau užmarinuoti sausai brandintą Pikaniją ir supratau, kad tai geriausias jautienos šašlykas, kokį tik esu per visą savo gyvenimą ragavęs. Į dienos šviesą išleidžiu šašlyko receptą su sūrio padažu ir marinuotais česnakų ūgliais
Video receptas čia:
3 – 4 asmenims reikės:
- 800g brandintos jautienos šašlyko PICANHA
- 200g marinuotų česnakų ūglių
- 60ml granatų padažo Narsharab
- 4 lavašų
- 100g sūrio Cheddar
- 100ml riebios grietinėlės
- Sauja šviežių petražolių arba kalendros
Kaip gaminu: šašlyką palieku bent valandai pastovėti kambario temperatūroje, kad mėsa sušiltų. Užsukuriu grilį iki tiesioginės kaitros, kol kaista – ant iešmų susimaunu šašlyko gabalėlius. Dedu kepti ant tiesioginės kaitros ir kepu ir apie 15 minučių vis pavartant, kol vidinė temperatūra pasiekia 54 laipsnius. Kol šašlykas kepa, šalia šašlyko dedu keptuvę, į ją supilu grietinėlę ir kai ji sušyla – sudedu smulkintą sūrį ir maišau, kol ištirpsta. Likus porai min. Iki šašlyko kepimo pabaigos, ant jų uždedu pašildyti lavašus. Lavašus nuimu, dedu į lėkštes, ant jų supjaustau šašlyką skersai skaidulų, dedu smulkintų česnakų ūglių, pilu sūrio padažo, granatų padažo ir apibarstau smulkintomis petražolėmis.